picture

picture

2014. március 13., csütörtök

Egy egyszerű jellemzés


Ma láttam egy férfit a buszon, ahogy jöttem a suliba. Azonnal megakadt rajta a szemem, mert egyrészt ismeretlen arc a sok ismert között, másrészt jól láthatóan roma. Tudom, hogy magyar-magyar között ugyanúgy különbség van, mint cigány és cigány között, ezért is nem akarom első ránézésre elítélni(származása miatt sem).
  Van pár befolyásos ismerősöm, akik mindent tudnak, mindenről, mindig és tudom, hogy ezek az emberek mindenhol ott vannak, ha kell, egyszerre két helyen. Ebből kifolyólag gondoltam, hogy ő is az lehet.
  Egyenlőre nevezzük csak az illetőt Cosmin-nak. Első ránézésre semmi különöset nem lát rajta az ember. Ahogy lehetett, Ő le is szállt a buszról és akkor láttam teljes életnagyságban. Istenem, azokat a combokat! Világos, szűk farmer volt rajta, ami tökéletesen kiemelte kerek fenekét. Ha szoknya lett volna rajta, úgy ringott volna, mint valami tulipánkehely a tavaszi szellőben. Combjaira rásimult a farmere, felsőtestét eltakarta a kötött, barnás pulóver. Tökéletes összhangban volt fekete hajával és barna szemével a felsőjén lévő apróbb sötét minták, maga a pulcsi színe a bőrszínével. Ahhoz képest, hogy a mai világban milyen rasszizmus van, és teljesen máshogy látom a helyzetet; nem volt semmilyen agresszív megmozdulása egy gyerek felé sem, akik a buszon utaztak.
  Őszintén szólva jó volt ránézni... a barátomat juttatta eszembe... hogy Őt is mennyire tudom csodálni mint testileg, mind lelkileg.

2014. március 11.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése