picture

picture

2017. május 15., hétfő

Pitypangkoszorú

  Mit jelent neked az a sárga, büdös kis növényke, ami minden parkban ott van? Minden utcán, téren, járdán, útszegélyen. Nekem az otthont; anyu nyírja a füvet, szenved a vezetékkel, te pedig elé szaladsz, a térig érő fűbe veted magad, és letéped a leghosszabb szárú virágot. Aztán mellette megtalálod a még annál is hosszabb szárút, amit odateszel, előtte áthúzod, és mögé fogod a kis kezeddel, de el ne engedd! Még csak pár szálad van, ebből még nem lesz koszorú!
  Kígyózik mögötted a fűben egy sárgászöld, kötélnek tetsző tárgy, ám, ha hozol egy kis darab cérnát, én összekötöm neked, hogy a kis fejedre tehesd. Így ni! Gyönyörű vagy, kis Hercegnőm!
  Meséltem már a három pillangó történetét? Tágra nyílt szemekkel nézel rám, míg hallgatod szóáradatomat a piros és sárga, pökhendi tulipánról, aztán a fehér, szúrós szagú kis gyomról, aki tárt karokkal várta a három kis pillangót az eső elől. Elaludtál az ölemben, kicsi Hercegnőm, én barna hajad simogattam, míg mellettem ült az a férfi, aki először fogott téged, mikor a világra jöttél.
  Kisfiút akart, aki majd olyan erős lesz, min  ő, aki vigyáz az anyukájára, aki majd megváltja a világot! Helyette Te jöttél, Gyönyörűségem; sírva, félve a nagyvilágtól, de amikor annak a férfinak a kezébe kerültél, egy olyan szerelem született, amit senki és semmi nem tud megszüntetni.
  Most pedig itt vagyunk; a rozstábla még zöldesen hányja kalászát a perzselő napon, Te pitypangkoszorúban táncoltál, kergetted a pillangókat, a kutya pedig vidáman, vigyázva rád kísért minden zugba, ahová elbújhatsz óvó tekintetünk elől.
  Jamie átkarolta a vállam, és nyugtázta magában; még nincs rajtad egy karcolás sem, bár mezitlábas kis talpad csupaszon szalad a zöld fűben, ruhácskád lónyáltól foltos, kezeid pedig homoktól piszkosak.
  Mohón nyelted a baracklevet, és már szaladtál is tovább, ám mi, Jamie-vel, édesapáddal szerelmesen bújtunk össze; Te vagy a mi kis Hercegnőnk, életünk értelme, aki megtanít arra, milyen is a jelent is szeretni, közben a jövőre is biztonsággal gondolni!

Álom az emeleten,
2017. 5. 15.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése